tisdag 8 januari 2013

Oak Stand Entrance

Luton Town FC är en engelsk fotbollsklubb som spenderat några år i högstadivisionen. På vinden i föräldrahemmet har jag ett gammalt samlaralbum för fotbollsbilder från engelska ligan 81-82. Där finns plats för Richard Money i Lutons trupp - mannen som föga framgångsrik var en av tränarna i AIK:s snurriga tränarkarusell på nollnolltalet. Dessvärre saknas moneybilden i albumet.

Luton har kollapsat fullständigt de senaste åren och återfinns numera inte ens i någon av de fyra professionella divisionerna, vilket är högst beklagligt.

Vänner av urflippade geografiska företeelser kan trösta sig med att en sak kan man inte ta ifrån Luton - de har brittiska öarnas mest udda bortafansentré. På en helt vanlig svennebanan- (vad säger man i England?) gata*, precis mellan två svennebananytterdörrar med överfulla soptunnor finns på två ställen i radhuslängan blåmålade små entréer till Kenilworth Road Stadium.

Går man in genom den får man en totalöverblick över arenagrannarnas bakgårdar.

Antar att de lägenheterna har Lutons lägsta hyra.

 
 
 
* I själva verket är Oak Road inte alls någon engelsk motsvarighet till en svennebanangata. Luton kallas i bland nedlåtande Lutonistan pga av dess oproportionerligt stora pakistanska befolkning. Denna gata och de kringliggande hyser en stor del av denna befolkning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar